Glavni meni
Početna
Vesti
Pretraga
Linkovi
Pčinjski region
O nama
Kontakt
Delatnost
Politika kvaliteta
Akreditacija
Centar za analizu i planiranje
Centar za kontrolu i prevenciju bolesti
Centar za mikrobiologiju
Centar za promociju zdravlja
Centar za higijenu i humanu ekologiju
Služba za prav. i ek.-fin. poslove
Kalendar javnog zdravlja
Stručni ispit
Oglasi / Konkursi
Dokumenta
Zdravstvena statistika
Kvalitet vazduha
Javne nabavke
Finansijski plan i izveštaj
Izveštaji
Praćenje stanja i prognoza aeropolena
Kontrola kvaliteta vazduha
Kretanje oboljenja sličnih gripu
Finansijski plan i izveštaj
Dnevni finansijski izveštaj
Informacija o broju testiranih i SARS CoV2 pozitivnim licima na teritoriji Pčinjskog okruga
Ostali izveštaji
Kliknite da biste se ulogovali na Webmail
Korisnička zona





Zaboravili ste lozinku?
Broj korisnika online
Trenutno je 2 gostiju na vezi
Statistika
Posetioci: 5607594
Kampanja „OSTAVI I POBEDI” PDF Štampaj E-pošta
21.04.2008

   Image

 

    Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, Komisija za prevenciju pusenja i Kancelarija za kontrolu duvana u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” i mrežom instituta/zavoda za javno zdravlje, realizuju kampanju „Ostavi i pobedi” (Quit & Win), koja se sprovodi svake druge godine u Srbiji, i koja će se na teritoriji republike spovoditi tokom maja 2008. godine, tačnije od 1. do 28. maja, uzimajući u obzir i prethodni period za njenu najavu, od 15. aprila 2008. godine.

 

 Image

 

    Pušеnje postaje sve više vodeći faktor smrtnosti i bolest sama po sebi. Pušači imaju tri puta veći rizik od smrti nepušača, a taj rizik se uvećava što je osoba mlađa. Polovina od njih umire u srednjem životnom dobu, jedan deo pre 70-te i u proseku gubeci oko 22 godine životnog veka.

 
            Imajući u vidu značaj ovog problema, pozivamo Vas da zajedničkim delovanjem utičemo na okruženje i ukažemo na potrebu aktivnog učešća zdravstvenog sektora i medija u širenju svesti o štetnosti duvanskog dima i mobilisanju velikog broja ljudi da ostave pušenje u određenom periodu.
 
UČESTVUJTE U KAMPANjI „OSTAVI I POBEDI” 2008. I OSVOJITE 36.500 DINARA

Ko može da osvoji nagradu?
 1. Pušač koji želi odmah da prestane sa pušenjem
 2. Nepušač koji podržava pušača da prestane sa pušenjem

Kampanja „Ostavi i pobedi” je takmičenje među osobama koje će prestati da puše i predstavlja pozitivan metod pružanja pomoći velikom broju pušača da ostave cigarete. U takmičenju učestvuju i nepušači koji podržavaju pušače da ostave pušenje. Ove godine nacionalne nagrade (po jedna za svaku kategoriju) će biti u iznosu od po 36.500 dinara.

Ako ste pušač, da biste učestvovali u osvajanju nagrade treba da ste stari najmanje 18. godina, da svakodnevno pušite najmanje godinu dana, i, što je najvažnije, DA ŽELITE DA PRESTANETE SA PUŠENjEM!
Potrebno je da:
• popunite i pošaljete/dostavite prijavni listić najkasnije do 30. aprila 2008. godine svom domu zdravlja ili okružnom institutu/zavodu za javno zdravlje,
• prestanete da pušite odmah po slanju prijave i ne pušite najmanje 4 nedelje tokom maja meseca!

Ako ste nepušač i želite da pružite podršku i pomognete pušaču da ostavi pušenje, potrebno je da popunite i pošaljete/dostavite prijavni listić najkasnije do 30. aprila 2008. godine svom domu zdravlja ili okružnom institutu/zavodu za javno zdravlje.

Prijavni listići se nalaze u prilogu, a biće i objavljivani od 15. aprila 2008. godine u dnevnim listovima Politika, Večernje novosti, Danas, Blic, 24 časa, Press, Alo i nedeljniku Vreme. Izvlačenje pobednika u obe kategorije održaće se u Beogradu 29. maja 2008. godine, a zvanično proglašenje i dodela nagrada 31. maja 2008. godine na Svetski dan bez duvanskog dima. Nacionalni koordinator kampanje je prim. dr sc. med. Anđelka Dželetović, šef Kancelarije za kontrolu duvana.
Vaš kontakt za bliže informacije i gostovanja je PR Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”, Ana Marija Dinić 011 2685 476, 063 88 21 274.



Dinamika oglašavanja u novinama
 
< Prethodno   Sledeće >
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Find more about Weather in Vranje, RB