Glavni meni
Početna
Vesti
Pretraga
Linkovi
Pčinjski region
O nama
Kontakt
Delatnost
Politika kvaliteta
Akreditacija
Centar za analizu i planiranje
Centar za kontrolu i prevenciju bolesti
Centar za mikrobiologiju
Centar za promociju zdravlja
Centar za higijenu i humanu ekologiju
Služba za prav. i ek.-fin. poslove
Kalendar javnog zdravlja
Stručni ispit
Oglasi / Konkursi
Dokumenta
Zdravstvena statistika
Kvalitet vazduha
Javne nabavke
Finansijski plan i izveštaj
Izveštaji
Praćenje stanja i prognoza aeropolena
Kontrola kvaliteta vazduha
Kretanje oboljenja sličnih gripu
Finansijski plan i izveštaj
Dnevni finansijski izveštaj
Informacija o broju testiranih i SARS CoV2 pozitivnim licima na teritoriji Pčinjskog okruga
Ostali izveštaji
Kliknite da biste se ulogovali na Webmail
Korisnička zona





Zaboravili ste lozinku?
Broj korisnika online
Statistika
Posetioci: 5609789
AKTUELNO: Nedelja zdravlja usta i zuba 2018. PDF Štampaj E-pošta
07.05.2018
poster_nedelja_zdravlja_usta_i_zuba.jpg

U Srbiji će se  od 14. do 20. maja 2018. obeležiti XVIII „Nedelja zdravlja usta i zuba“. Ova kampanja se obeležava u organizaciji Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, mreže instituta/zavoda za javno zdravlje i Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Mnogobrojne predškolske ustanove, škole, zaposleni u prosveti, predškolska deca, učenici i njihovi roditelji, kao i zdravstveni radnici iz službi za stomatološku zdravstvenu zaštitu domova zdravlja daju veliki doprinos uspehu kampanje. Cilj aktivnosti u okviru ove kampanje je informisanje i sticanje znanja u vezi sa značajem i načinima očuvanja oralnog zdravlja u cilju njegovog očuvanja. Ostvarivanje predviđenih aktivnosti omogućeno je zajedničkim angažovanjem zdravstvenih i obrazovnih ustanova, uz učešće zaposlenih, učenika i njihovih roditelja, medija (štampe, televizije, radija) društveno-humanitarnih, sportskih, rekreativnih, kulturnih i drugih organizacija i udruženja.

 


 
 
ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE VRANJE


RASPISUJE
KONKURS


za izbor najboljeg literarnog sastava i likovnog  rada na temu:

» ZDRAVI ZUBI U ZDRAVOJ PORODICI «


Konkurs je namenjen deci u vrtićima i učenicima osnovnih škola. Cilj konkursa je da se podstakne zdravstveno vaspitni rad u vrtićima i osnovnim školama na temu oralnog zdravlja i edukuju deca o značaju i načinima  očuvanja   zdravlja usta i zuba, naročito u okviru porodice i uslovima koje ona

omogućava.

Ovogodišnja kampanja se obeležava od 14. do 20. maja 2018. godine.

Cilj kampanje  »XXVIII  Nedelje zdravlja usta i zuba«  je informisanje i sticanje znanja, formiranje ispravnih stavova i ponašanja pojedinaca u vezi sa očuvanjem i unapređenjem zdravlja usta i zuba populacije, a posebno dece i mladih.


Po tri najbolja likovna rada u kategoriji predškolski uzrast i po tri najbolja literarna i likovna rada u kategoriji učenika - uzrast
I - IV razred osnovne škole i V-VIII razred osnovne škole, vrtići i škole mogu da dostave Zavodu za javno zdravlje Vranje, Centar za promociju zdravlja, ul. J.J.Lunge br.1, 17500 Vranje, sa naznakom  »Za konkurs XXVII  Nedelja zdravlja usta i zuba« do 11. maja 2018. godine.

Likovni radovi bi trebalo da budu urađeni na papiru, u formatu bloka broj 5.

Najbolji likovni i literarni radovi biće izabrani na nivou vrtića i škola, a zatim dostavljeni Institutu za javno zdravlje Srbije ''Dr Milan Jovanović Batut'' do 14. maja 2018.godine, kako bi se proglasio i promovisao najbolji dečiji rad na temu Kampanje koji će biti štampan u vidu postera i distribuiran u domove zdravlja.

Konkurs nije nagradnog karaktera (iako u skladu sa mogućnostima mogu biti obezbeđene nagrade na okružnom nivou), već se kroz izbor i promociju najboljih dečijih radova podstiče zdravstveno vaspitni rad koji prati izradu radova. Najbolji radovi biće izabrani i promovisani na okružnom nivou, postavljeni na sajtu Instituta za javno zdravlje Srbije i prezentovani na simpozijumu zdravstvenog vaspitanja u stomatologiji i neće se vraćati već će biti korišćeni za dizajn i štampanje zdravstveno promotivnog materijala u cilju kontinuirane promocije zdravlja usta i zuba među opštom populacijom.

 

Centar za promociju zdravlja

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE VRANJE

 

poster_nedelja_zdravlja_usta_i_zuba.jpg

 
< Prethodno   Sledeće >
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Find more about Weather in Vranje, RB