Glavni meni
Početna
Vesti
Pretraga
Linkovi
Pčinjski region
O nama
Kontakt
Delatnost
Politika kvaliteta
Akreditacija
Centar za analizu i planiranje
Centar za kontrolu i prevenciju bolesti
Centar za mikrobiologiju
Centar za promociju zdravlja
Centar za higijenu i humanu ekologiju
Služba za prav. i ek.-fin. poslove
Kalendar javnog zdravlja
Stručni ispit
Kontinuirana edukacija
Dokumenta
Zdravstvena statistika
Kvalitet vazduha
Javne nabavke
Finansijski plan i izveštaj
Izveštaji
Praćenje stanja i prognoza aeropolena
Kontrola kvaliteta vazduha
Kretanje oboljenja sličnih gripu
Finansijski plan i izveštaj
Dnevni finansijski izveštaj
Kliknite da biste se ulogovali na Webmail
Korisnička zona

Zaboravili ste lozinku?
Broj korisnika online
Statistika
Posetioci: 1487977
1. decembar - Svetski dan borbe protiv AIDS-a PDF Štampaj E-pošta
14.12.2009

            1. decembar obeležava se kao Svetski dan borbe protiv AIDS-a od 1988 godine.  Poruka kampanje za 2009.godinu  prvenstveno  usmerena  ka mladima i glasi  "Poveži se sigurno. Zaštiti ljubav. Koristi kondom".

             Savetovalište za dobrovoljno poverljivo savetovanje i testiranje i Centar za promociju Zdravlja zavoda za javno zdravlje u Vranju, u saradnji sa brojnim partnerskim organizacijama ispratili su ovu kampanju brojnim aktivnostima.

            Prve aktivnosti povodom obeležavanja 1. decembra obavljene su od strane predstavnika Savetovališta za DPST ZZJZ Vranje, aktivnim učešćem na tribini u Bujanovcu u organizaciji Doma zdravlja Bujanovac i nevladinih partnerskih organizacija CARE i Nexus.

Image

 

            Zatim su na šetalištu u centru Vranja Savetovalište za dobrovoljno poverljivo savetovanje i testiranje i Centar za promociju zdravlja Zdravlja zavoda za javno zdravlje u Vranju, Centar za prevenciju Doma zdravlja u Vranju, Dispanzer za mentalno zdravlje i Klub lečenih zavisnika "Most" Doma zdravlja u Vranju, Crveni krst Vranje, Omladinski savez grada Vranja, omladina Demokratske stranke organizovali deljenje kondoma i  informativno edukativnog materijala  a građani su imali priiku da saznaju sve o HIV/AIDS, načinu prenošenja i merama prevencije.  Vršeno je anketiranje građana o informisanosti o HIV/AIDS od strane Dispanzera za mentalno zdravlje i promovisan rad Savetovališta za dobrovaljno anonimno savetovanje i testiranje u Zavodu za javno zdravlje Vranje.

            U cilju unapređenja znanja o HIV/AIDS dr Biljana Popovic specijalista epidemiologije održala je dve tribine u Vranju i to u prostorijama Demokratske stranke i sali Omladinskog saveza uz projekciju filma "Dečak koji se stideo" i podelu kondoma svim slušaocima.

            Akcija obeležavnja 1.decembra bila je i medijski ispraćena  bilo kroz obaveštenja i najavu svih  aktivnosti, bilo kroz gostovanja u emisijama na RTV Vranje, TV 017, TV Ritam, OK radio, radio Iskon, novine Vranjske.

 

 
 

ImageImageImage 

 
< Prethodno   Sledeće >
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Find more about Weather in Vranje, RB