Glavni meni
Početna
Vesti
Pretraga
Linkovi
Pčinjski region
O nama
Kontakt
Delatnost
Politika kvaliteta
Akreditacija
Centar za analizu i planiranje
Centar za kontrolu i prevenciju bolesti
Centar za mikrobiologiju
Centar za promociju zdravlja
Centar za higijenu i humanu ekologiju
Služba za prav. i ek.-fin. poslove
Kalendar javnog zdravlja
Stručni ispit
Oglasi / Konkursi
Dokumenta
Zdravstvena statistika
Kvalitet vazduha
Javne nabavke
Finansijski plan i izveštaj
Izveštaji
Praćenje stanja i prognoza aeropolena
Kontrola kvaliteta vazduha
Kretanje oboljenja sličnih gripu
Finansijski plan i izveštaj
Dnevni finansijski izveštaj
Kliknite da biste se ulogovali na Webmail
Korisnička zona

Zaboravili ste lozinku?
Broj korisnika online
Trenutno je 1 gost na vezi
Statistika
Posetioci: 1583391
Počela primena Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu
15.11.2010
Počela je primena Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu. Cilj zakona je da se sistemski uredi zaštita stanovništva od izlaganja duvanskom dimu u skladu sa naučnim dokazima, da se stvore uslovi za zdravu radnu sredinu bez duvanskog dima radi bezbednosti i zaštite zdravlja na radu i za postizanje pozitivnih efekata po zdravlje stanovništva, s obzirom na to da iskustva evropskih i drugih zemalja pokazuju da se vrlo brzo po primeni zakonskih mera beleži smanjen broj akutnih srčanih infarkta, a vremenom i drugih bolesti, pre svega malignih i respiratornih. 

Takođe, stalo se na stanovište da se preventivnim delovanjem utiče na decu i mlade da ne počinju sa pušenjem, a na odraslo stanovništvo koje puši da ostavi pušenje i posveti se zdravim stilovima života. 

Zakonom je predviđeno da nadzor nad kontrolom, odnosno zabranom pušenja vrši nekoliko ministarstava i to: Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo rada i socijalne politike, Ministarstvo trgovine i usluga, Ministarstvo ekonomije u delu koji se odnosi na turizam, kao i Ministarstvo unutrašnjih poslova preko inspektora za preventivnu zaštitu. 

još...
 
Zакоn о zаštiti stаnоvništvа оd izlоžеnоsti duvаnsкоm dimu
15.11.2010
Zакоn о zаštiti stаnоvništvа оd izlоžеnоsti duvаnsкоm dimu dоnеt је sа ciljеm dа sistеmsкi urеdi zаštitu stаnоvništvа оd izlаgаnjа duvаnsкоm dimu u sкlаdu s nаučnim dокаzimа, imајući u vidu, prе svеgа, činjеnicu dа nе pоstојi bеzbеdаn nivо izlоžеnоsti duvаnsкоm dimu.

Оbаvеzа zаštitе оd duvаnsкоg dimа prоističе iz prаvа nа živоt i nајviši mоgući stаndаrd zdrаvljа, štо је uоčеnо u i mnоgim mеđunаrоdnim prаvnim dокumеntimа.

Zакоn о zаštiti stаnоvništvа оd izlоžеnоsti duvаnsкоm dimu којi је usvојеn 5. mаја 2010. gоdinе („Sl. glаsniк RS", br. 30/10), је stupiо nа snаgu 15. mаја, nакоn čеgа је оstаvljеn prеlаzni pеriоd zа prilаgоđаvаnjе, којi ističе 11. nоvеmbrа 2010. gоdinе.

još...
 
Danas počinje primena Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu
11.11.2010
Danas počinje primena Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu. Cilj zakona je da se sistemski uredi zaštita stanovništva od izlaganja duvanskom dimu u skladu sa naučnim dokazima, da se stvore uslovi za zdravu radnu sredinu bez duvanskog dima radi bezbednosti i zaštite zdravlja na radu i za postizanje pozitivnih efekata po zdravlje stanovništva, s obzirom na to da iskustva evropskih i drugih zemalja pokazuju da se vrlo brzo po primeni zakonskih mera beleži smanjen broj akutnih srčanih infarkta, a vremenom i drugih bolesti, pre svega malignih i respiratornih. Takođe, stalo se na stanovište da se preventivnim delovanjem utiče na decu i mlade da ne počinju sa pušenjem, a na odraslo stanovništvo koje puši da ostavi pušenje i posveti se zdravim stilovima života. 
još...
 
EDUKACIJA Komunikacione veštine
16.08.2010

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE VRANJE

 

EDUKATIVNI KURS

Na osnovu odluke Zdravstvenog saveta Republika Srbije

br.153-02-371/2010-02

organizuje

 

akreditovan jednodnevni domaći kurs prve kategorije

 

"KOMUNIKACIONE VEŠTINE"

 

Predavač:.Prim dr  Eržika Antić, doktor medicinskih nauka,

 subspecijalista zdravstvenog vaspitanja

još...
 
DODELA ZAHVALNICA POVODOM KONKURSA "Svi zajedno do lepog osmeha"
30.06.2010

           Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Vranje organizovao je dodelu pohvalnica deci za najbolje likovne i literarne radove i zahvalnice školama i vrtićima za učešće na raspisanom konkursu povodom XX Nedelje zdravlja usta i zuba na temu "Svi zajedno do lepog osmeha". Ovom prilikom dodeljene su i pohvalnice deci za likovne radove u okviru obeležavanja Svetskog dana bez duvanskog dima.

još...
 
SVETSKI DAN BORBE PROTIV DUVANSKOG DIMA
30.06.2010

                        Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Vranje u saradnji sa partnerskim organizacijama, Centrom za prevenciju Doma zdravlja Vranje, Crvenim krstom, Apotekarskom ustanovom, Kancelarijom za mlade i osnovnim školama: OŠ "Vuk Karadžić"-Vranje, OŠ "Branko Radičević"-Vranje i OŠ "Predrag Devedžić"-Vranjska Banja, obeležili su  31.05.2010.g. Svetski dan bez duvanskog dima. Ove godine Svetska zdravstvena organizacija odabrala je temu: "Devojčice i žene kao meta duvanske industrije".

još...
 
DEŠAVANJA Manifestacija pod sloganom „Ako reskiraš trebaš da se testiraš –bolje da znaš“
26.05.2010
      Obaveštenje o održavanju ulične manifestacije pod sloganom „Ako reskiraš trebaš da se testiraš –bolje da znaš“ u cilju promocije dobrovoljnog poverljivog savetovanja i testiranja na HIV i ostale polnoprenosive infekcije.
još...
 
KONKURS "SVI ZAJEDNO DO LEPOG OSMEHA"
04.05.2010

XX Nedelja zdravlja usta i zuba,  kao manifestacija sveukupnih godišnjih aktivnosti za očuvanje i unapređenje oralnog zdravlja stanovništva Srbije, u organizaciji Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, ove godine se organizuje od 10. do 16. maja, sa porukom „Svi zajedno do lepog osmeha“

još...
 
AKTUELNO Tularemija
04.05.2010

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA TULAREMIJE

NA PODRUČJU PČINJSKOG OKRUGA

 

               Na području Pčinjskog okruga od 18.02.2010.godine kada je pristigla prva prijava obolevanja od Tularemije do 30.04.2010. godine, registrovano je i epidemiološki istraženo 17 obolelih (laboratorijski potvrđenih) osoba od Tularemije na teritoriji Okruga.

 

               Zaključno sa 30.04.2010.godine ukupno je laboratorijski potvrđeno 17 slučajeva obolevanja od Tularemije na Okrugu (6 slučaja sa teritorije opštine Bujanovac, 7 slučajeva sa teritorije opštine Preševo i 4 slučaja sa teritorije grada Vranja). Od ukupnog broja registrovanih obolelih, do 30.04.2010.god. hospitalizovano je 9 obolelih osoba.

još...
 
<< Početak < Prethodna 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 551 - 565 of 672
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Find more about Weather in Vranje, RB