Glavni meni
Početna
Vesti
Pretraga
Linkovi
Pčinjski region
O nama
Kontakt
Delatnost
Politika kvaliteta
Akreditacija
Centar za analizu i planiranje
Centar za kontrolu i prevenciju bolesti
Centar za mikrobiologiju
Centar za promociju zdravlja
Centar za higijenu i humanu ekologiju
Služba za prav. i ek.-fin. poslove
Kalendar javnog zdravlja
Stručni ispit
Kontinuirana edukacija
Dokumenta
Zdravstvena statistika
Kvalitet vazduha
Javne nabavke
Izveštaji
Praćenje stanja i prognoza aeropolena
Kontrola kvaliteta vazduha
Kretanje oboljenja sličnih gripu
Finansijski plan i izveštaj
Dnevni finansijski izveštaj
Kliknite da biste se ulogovali na Webmail
Korisnička zona

Zaboravili ste lozinku?
Broj korisnika online
Statistika
Posetioci: 955685
AKTUELNO: Svetski dan bez duvanskog dima 2016.
18.05.2016
pusenje.jpg

Svake godine 31. maja Svetska zdravstvena organizacija (SZO) i njeni partneri obeležavaju Svetski dan bez duvanskog dima, ističu zdravstvene rizike povezane sa upotrebom duvana i zalažu se za delotvorne politike kojima se smanjuje upotreba duvana. Ove godine 31. maja na Svetski dan bez duvanskog dima Svetska zdravstvena organizacija i Sekretarijat Okvirne konvencije o kontroli duvana SZO pozivaju države da se pripremaju za uvođenje bezličnih (standardizovanih) pakovanja duvanskih proizvoda.

još...
 
AKTUELNO: XXVI Nedelja zdravlja usta i zuba 17.-23.maj
18.05.2016
zubi_2016.jpg

Prema Kalendaru javnog zdravlja Nedelja zdravlja usta i zuba obeležava se tokom treće nedelje maja kako bi se ukazalo na značaj oralnog zdravlja i veliku zastupljenost bolesti usta i zuba. Ove godine u periodu od 17. do 23. maja obeležava se XXVI Nedelja zdravlja usta i zuba pod sloganom „Osmehni se zdravo“.  Cilj kampanje je informisanje i sticanje znanja, formiranje ispravnih stavova i ponašanja pojedinca u vezi  sa očuvanjem i unapređenjem zdravlja usta i zuba populacije, a posebno dece i mladih.

još...
 
IZVEŠTAJ: Stanje i prognoza polena u vazduhu za 19. nedelju i saveti alergičnim osobama
18.05.2016

Zbog veoma kišnog perioda i nešto nižih temperature za ovo doba godine, nalazimo se u periodu kada su ovakvi vremenski uslovi veoma pogodni za osobe koje su osetljive na polen, s obzirom da su sada i u prethodnih nekoliko nedelja koncentracije polena uglavnom niske i kreću se u intervalu do 30 zrna/m3 vazduha ili tek sa po kojim danom nešto iznad te koncentracije.Sve vrste drveća, čiji je polen prisutan u vazduhu i dat u tabeli, su pri kraju cvetanja, tako da će njihove koncentracije u narednom periodu biti niske i u stalnom opadanju. Od polena drveća u narednom periodu očekujemo još jedino cvetanje lipe, čiji je polen već prisutan u nekim drugim gradskim sredinama, dok na našem području još uvek nije detektovan.

još...
 
IZVEŠTAJ: Kontrola kvaliteta vazduha na teritoriji Grada Vranja u aprilu 2016.god.
13.05.2016
Kontrola kvaliteta vazduha na teritoriji Grada Vranja vrši se na dva merna mesta. Jedno merno mesto se nalazi u Zavodu za javno zdravlje Vranje u Vranju u blizini centra grada, a drugo merno mesto je u krugu Osnovne škole "Svetozar Marković" u Vranju. Pri izboru mernih mesta vodilo se računa o rasporedu i vrsti izvora zagađivanja, gustine naseljenosti, specificnosti terena i meteoroloških uslova. Na oba merna mesta vrši se sistematsko dnevno merenje osnovnih zagađujućih materija SO2, čađi, kao i NO2 (imisiona merenja). Takođe se na oba merna mesta vrši  analiza aerosedimenta u mesečnim uzorcima padavina. gde se određuju i ukupne taložne materije. Procena zagađenosti vazduha, odnosno granične vrednosti, tolerantne vrednosti, maksimalno dozvoljene vrednosti imisije za pojedine parametre aerozagađenja baziraju se na važećim zakonskim propisima ( Zakonu o zaštiti vazduha Sl. Glasnik R.S. 36/09, Uredbi o uslovima za monitoring i zahtevima kvaliteta vazduha Sl.Glasnik R.S. br.11/10, i Uredbi o izmenama i dopunama  Uredbe o uslovima  za monitoring i zahtevima kvaliteta vazduha Sl.Glasnik R.S. br.75/2010 i 63/2013). 
još...
 
AKTUELNO: Konkurs za likovne i literarne radove - "Osmehni se zdravo"
13.05.2016
images_1.jpg

Zavod za javno zdravlje Vranje, Institut za javno zdravlje Srbije «Dr Milan Jovanović Batut«, Stomatološki fakultet Univerziteta u Beogradu raspisuju konkurs za izbor najboljeg literarnog sastava i likovnog  rada u okviru kampanje »XXVI Nedelja zdravlja usta i zuba 2016. godine« na temu: »Osmehni se zdravo« 

Konkurs je namenjen deci u vrtićima i učenicima osnovnih škola u Republici Srbiji.

 

još...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 100 - 110 of 499
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Find more about Weather in Vranje, RB