Glavni meni
Početna
Vesti
Pretraga
Linkovi
Pčinjski region
O nama
Kontakt
Delatnost
Politika kvaliteta
Akreditacija
Centar za analizu i planiranje
Centar za kontrolu i prevenciju bolesti
Centar za mikrobiologiju
Centar za promociju zdravlja
Centar za higijenu i humanu ekologiju
Služba za prav. i ek.-fin. poslove
Kalendar javnog zdravlja
Stručni ispit
Kontinuirana edukacija
Dokumenta
Zdravstvena statistika
Kvalitet vazduha
Javne nabavke
Izveštaji
Praćenje stanja i prognoza aeropolena
Kontrola kvaliteta vazduha
Kretanje oboljenja sličnih gripu
Finansijski plan i izveštaj
Dnevni finansijski izveštaj
Kliknite da biste se ulogovali na Webmail
Korisnička zona

Zaboravili ste lozinku?
Broj korisnika online
Statistika
Posetioci: 932893
IZVEŠTAJ: Stanje i prognoza polena u vazduhu za 14. nedelju i saveti alergičnim osobama
13.04.2016

Za sva merna mesta koja su pod okriljem Agencije za zaštitu životne sredine sezona monitoringa alergenog polena u vazduhu za 2016. godinu počela je 1. februara.  Naša ustanova je zbog zastoja u radu aparata za uzorkovanje polena krenula sa praćenjem polena u vazduhu u drugoj sedmici marta i od sada će mo redovno kao i prethodnih godina obeveštavati javnost o stanju polena u našoj životnoj sredini. U datoj tabeli vide se koja su polenova zrna trenutno prisutna u vazduhu, označena su različitom bojom(zelena, žuta i crvena)  u zavisnosti od koncentarcije i data je prognoza za tekuću nedelju. Možemo da naglasimo da je sada sezona cvetanja drveća i da je njihov polen isključivo prisutan. Optimalno najmanja koncentracija polena drveća u vazduhu koja može da dovede do odredjenih zdravstvenih problema kod senzibilnih osoba je 30 zrna/m³  vazduha. U ovom periodu najveći alergeni potencijal ima polen breze, tako da je skoro trećina svih ljudi koji su alergični na polen u ovom periodu upravo  alergični na polen breze. Ostali polen drveća koji je prisutan u vazduhu ima umereni ili slabi alergeni potencijal.

još...
 
IZVEŠTAJ: Kontrola kvaliteta vazduha na teritoriji Grada Vranja u martu 2016.god.
13.04.2016

Kontrola kvaliteta vazduha na teritoriji Grada Vranja vrši se na dva merna mesta. Jedno merno mesto se nalazi u Zavodu za javno zdravlje Vranje u Vranju u blizini centra grada, a drugo merno mesto je u krugu Osnovne škole "Svetozar Marković" u Vranju. Pri izboru mernih mesta vodilo se računa o rasporedu i vrsti izvora zagađivanja, gustine naseljenosti, specificnosti terena i meteoroloških uslova. Na oba merna mesta vrši se sistematsko dnevno merenje osnovnih zagađujućih materija SO2, čađi, kao i NO2 (imisiona merenja). Takođe se na oba merna mesta vrši  analiza aerosedimenta u mesečnim uzorcima padavina. gde se određuju i ukupne taložne materije. Procena zagađenosti vazduha, odnosno granične vrednosti, tolerantne vrednosti, maksimalno dozvoljene vrednosti imisije za pojedine parametre aerozagađenja baziraju se na važećim zakonskim propisima ( Zakonu o zaštiti vazduha Sl. Glasnik R.S. 36/09, Uredbi o uslovima za monitoring i zahtevima kvaliteta vazduha Sl.Glasnik R.S. br.11/10, i Uredbi o izmenama i dopunama  Uredbe o uslovima  za monitoring i zahtevima kvaliteta vazduha Sl.Glasnik R.S. br.75/2010 i 63/2013). 

još...
 
AKTUELNO: Svetski dan zdravlja 2016. „Pobedi dijabetes”
01.04.2016
whd-poster-main-630.jpg

Svake godine, Svetska zdravstvena organizacija bira prioritetnu oblast globalnog javnog zdravlja koja je tema Svetskog dana zdravlja zdravlja. Tema za Svetski dan zdravlja 2016 je „Pobedi dijabetes“. Šećerna bolest se s pravom naziva globalnom epidemijom, jer broj obolelih osoba u svetu raste do nivoa koji su bili nezamislivi pre samo nekoliko decenija. Postoji više razloga za ovu pojavu, a najznačajniji je promena načina života koju obeležava veći unos visokokalorične hrane i smanjena fizička aktivnost.

još...
 
IZVEŠTAJ: Stanje i prognoza polena u vazduhu za 12. nedelju i saveti alergičnim osobama
31.03.2016

Za sva merna mesta koja su pod okriljem Agencije za zaštitu životne sredine sezona monitoringa alergenog polena u vazduhu za 2016 godinu počela je 1. februara.

Naša ustanova je zbog zastoja u radu aparata za uzorkovanje polena krenula sa praćenjem polena u vazduhu u drugoj sedmici marta i od sada ćemo redovno, kao i prethodnih pet godina, obeveštavati javnost o stanju polena u našoj životnoj sredini.

još...
 
AKTUELNO: Svetski dan voda 2016.
23.03.2016

images.jpgUsvajanjem rezolucije Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija u decembru 1992. godine određeno je da se 22. marta svake godine obeležava Svetski dan voda. Od 1993. godine saglasno preporukama Konferencije Ujedinjenih Nacija o zaštiti životne sredine i održivom razvoju u Agendi 21, obeležava se Svetski dan voda. Cilj obeležavanja Svetskog dana voda je podsećanje na značaj vode za život i zdravlje za sav živi svet na našoj planeti. 

još...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 100 - 110 of 489
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Find more about Weather in Vranje, RB